Upozorenje o leptirima na dan 25. avgusta 2018. godine

U tekstu u nastavku pročitajte o stanju leptira na klopci od 10 do 24. avgusta i upozorenje za period od 25. avgusta do 05. septembra 2018. godine.

Agrotis segetum - ozima sovica: Hvatani se pojedinačni leptiri. Očekuje se ulov pojedinačnih leptira. U polju ne treba raditi ništa.

Agrotis exclamationis - usklična sovica: Hvatani se pojedinačni leptiri. Očekuje se ulov pojedinačnih leptira. U polju ne treba raditi ništa.

Agrotis ipsilon - ipsilon sovica: Hvatani se pojedinačni leptiri. Očekuje se ulov pojedinačnih leptira. U polju ne treba raditi ništa.

Mamestra brassicae - kupusna sovica: Zabeležen je jedan leptir. Očekuje se ulov pojedinačnih leptira. U polju ne treba raditi ništa.

Lacanobia oleracea - povrtna sovica: Hvatani se pojedinačni leptiri. Očekuje se ulov pojedinačnih leptira. U polju ne treba raditi ništa.

Autographa gamma - gama sovica: Hvatani su pojedinačni leptiri. Moguć ulov pojedinačnih leptira. U polju ne treba raditi ništa.

Loxostege sticticalis – metlica: Zabeležen je jedan leptir. Očekuje se ulov pojedinačnih leptira. U polju ne treba raditi ništa.

Spodoptera exigua - sovica šećerne repe: Nije bilo registrovanih leptira. Očekuje se ulov pojedinačnih leptira. U polju ne treba raditi ništa.

Ostrinia nubilalis - kukuruzni plamenac: Brojnost leptira je jako mala. Očekuje se poveánje brojnosti leptira usled početka leta treće generacije leptira. Za sada u polju ne treba raditi ništa.

Hyphantria cunea – dudovac: Zabeležen je jedan leptir. Ne očekuje se ulov leptira. U polju ne treba raditi ništa.

Helicoverpa armigera - pamukova sovica: Brojnost se bila visoka. Pažnju treba obratiti na useve paprike, paradajza, boranije, kukuruza šećerca i kupusa. Očekuje se stagnacija visoke brojnosti. Redovne preglede treba obavljati svakih 5 do 7 dana. Lokalno se nalazi veliki broj jaja na pojedinim usevima i tamo je potrebno raditi zaštitu.