Jesenji dani polja - sumiranje rezultata rada

Jedan od ciljeva i zadataka poljoprivrednih stručnih službi Vojvodine, je da kroz praktične primere, svim poljoprivrednim proizvođačima i učesnicima u biljnoj proizvodnji, prikažu rezultate iz tekuće sezone.

Stoga je veliki broj Dana polja koje su organizovale stručne službe, upravo prikazao kako pojedine sorte soje i šećerne repe izgledaju kada se primene sve agrotehničke mere, koji hibridi suncokreta i kukuruza najbolje uspevaju u datim uslovima regiona.

Od prvog Dana polja u Kikindi, koji je organizovan još 17.avgusta, jer je upravo teren „diktirao“ vreme održavanja, pa sve do 07.septembra kada su Dani polja završeni u Novom Sadu, mogli su se na „delu“ videti ogledi sa različitim hibridima i sortama u uslovima Vojvodine. Stalno usavršavanje je važan zadatak svih nas i ono se najbolje može usvajati kroz praktične primere. Ponuda sortimenta za najvažnije biljne vrste je veoma raznovrsna i velika i upravo se na Danima polja može doneti odluka koje je najbolje rešenja za svaki teren i svaku njivu.

Ovde smo prikazali samo neke, od velikog broja događaja, koji su se održali u proteklih mesec dana.

Bilten "Za našu zemlju", broj 69, septembar 2018.