98 godina postojanja Privredne komore Vojvodine

Privredna komora Vojvodine, obeležila je Dan komore - 98 godina od osnivanja. Tim povodom, na svečanoj akademiji pod nazivom “Na tradiciji u budućnost” potpisan je Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između Pokrajinske vlade i Privredne komore Vojvodine (PKV).

“Sporazumom će se uspostaviti osnov za trajnu i kontinuiranu saradnju Pokrajinske vlade i PKV, a sa ciljem razvoja i jačanja privrede AP Vojvodine”, naglasio je predsednik PKV Boško Vučurević. On je dodao da “PKV, kroz sve godine postojanja, predstavlja sponu između privrede sa jedne i republičkih i pokrajinskih organa, kao i organa lokalne samouprave, sa druge strane”.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je jubilej i rekao da Vojvodina u budućnosti mora i snažnije i brže, sa više ambicija i više rezultata, sa više projekata i sa više dobiti, raditi na stvaranju dobrih privrednih uslova. On je dodao da će Sporazum ubrzati ekonomski razvoj.

Čestitkama se pridružila i Privredna komora Srbije (PKS), a njen potpredsednik Miroslav Miletić istakao je da su upravo privrednici poslodavci privrednim komorama u Srbiji.

Svečanu akademiju svojim prisustvom upotpunili su privrednici iz zemlje i inostranstva, predstavnici Pokrajinske vlade, PKS, Privredne komore Kosova i Metohije, predstavnici Univerziteta u Novom Sadu, kao i Vojske Srbije. Ispred kompanije Victoria Logistic skupu je prisustvovala Natalija Kurjak, direktor marketinga.