Održana XIX "Srbobranska brazda"

Na parceli Zemljoradničke zadruge "Srbobran", 1. septembra je održana XIX "Srbobranska brazda"- jedinstveno takmičenje orača u kategoriji lakih i teških traktora.

"Srbobranska brazda" je manifestacija, koja ima za cilj da sačuva običaje nekadašnje obrade zemlje, ali sa druge strane da upozna svoje posetioce sa metodama modernog oranja, što čini neraskidivi spoj u razvoju poljoprivrede, koja predstavlja najznačajniju privrednu granu na ovim prostorima.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević je, otvarajući manifestaciju, ukazao na značaj ove poljoprivredne priredbe, koju organizuje Mesna zajednica Srbobran u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Više od 50 poljoprivrednika je, pred rekordnim brojem posetilaca, pokazalo svoja umeća u oranju, a nadmetali su se takmičari od 13 do 89 godina.

Uz održan bogati kulturno-umetnički program veliki broj poljoprivrednih kuća izlagalo je svoje poljoprivredne proizvode. Victoria Logistic je podržala ovu manifestaciju i ukazala na značaj analize zemljišta koja, kao agrotehnička mera, treba da se primeni pre oranja.