Upozorenje o leptirima na dan 04. maj 2019. godine

U tekstu u nastavku pročitajte o stanju leptira na klopci od 16. aprila do 03. maja i upozorenju za period od 03. do 13. maja 2019. godine

Agrotis segetum - ozima sovica: Uvaćen jedan primerak. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Agrotis exclamationis - usklična sovica: Hvataju se pojedinačni leptiri. Brojnost je mnogostruko veća od uobičajene! Očekuje se povećanje brojnosti. U polju ne treba raditi ništa.

Agrotis ipsilon - ipsilon sovica: Nije bilo uhvaćenih leptira. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Mamestra brassicae - kupusna sovica: Let leptira počeo 29. aprila. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Lacanobia oleracea - povrtna sovica: Hvataju se pojedinačni leptiri. Očekuje se povećanje brojnosti. U polju ne treba raditi ništa.

Autographa gamma - gama sovica: Let leptira počeo 29. aprila. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Loxostege sticticalis – metlica: Nije bilo uhvaćenih leptira. Ne očekuje se ulov leptira. U polju ne treba raditi ništa.

Spodoptera exigua - sovica šećerne repe: Nije bilo uhvaćenih leptira. Ne očekuje se ulov leptira. U polju ne treba raditi ništa.

Helicoverpa armigera - pamukova sovica: Uvaćen jedan primerak. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Hyphantria cunea – dudovac: Nije bilo uhvaćenih leptira. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Ostrinia nubilalis - kukuruzni plamenac: Nije bilo uhvaćenih leptira. Ne očekuje se ulov leptira. U polju ne treba raditi ništa.