Stanje leptira 27.maja 2019. godine

U tekstu u nastavku pročitajte o stanju leptira na klopci od 13. do 27. maja i upozorenju za period od 27. maja do 10. juna 2019. godine

Agrotis segetum - ozima sovica: Hvataju se pojedinačni primerci. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Agrotis exclamationis - usklična sovica: Brojnost je mnogostruko veća od uobičajene! Očekuje se povećanje brojnosti. U polju ne treba raditi ništa.

Agrotis ipsilon - ipsilon sovica: Zabeležen samo jedan primerak. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Mamestra brassicae - kupusna sovica: Zabeležen samo jedan primerak. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Lacanobia oleracea - povrtna sovica: Hvataju se pojedinačni leptiri. Brojnost je mnogo mnogo manja od prosečne. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Autographa gamma - gama sovica: Hvataju se pojedinačni leptiri. Brojnost je mnogo mnogo manja od prosečne.Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Loxostege sticticalis – metlica: Nije bilo uhvaćenih leptira. Ne očekuje se ulov leptira. U polju ne treba raditi ništa.

Spodoptera exigua - sovica šećerne repe: Zabeleženi pojedinačni primerci. Očekuje se ulov leptira. U polju ne treba raditi ništa.

Helicoverpa armigera - pamukova sovica: Hvataju se popjedinačni primerci. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Hyphantria cunea – dudovac:  Zabeleženi pojedinačni primerci leptira. Očekuje se povećanje brojnosti. U polju ne treba raditi ništa.

Ostrinia nubilalis - kukuruzni plamenac: Brojnost je porasla, ali je manja od uobičajenih vrednosti. Očekuje se povećan ulov leptira. U polju ne treba raditi ništa.