Stanje leptira od 14-22. jula 2019. godine

U tekstu u nastavku pročitajte o stanju leptira na klopci od 02. do 13. jula i upozorenju za period od 14. do 22. jula 2019. godine

Agrotis segetum - ozima sovica: 5. jula počeo let druge generacije. Hvataju se pojedinačni primerci. Očekuje se povećanje brojnosti. U polju ne treba raditi ništa.

Agrotis exclamationis - usklična sovica: 6. jula počeo let druge generacije. Hvatani su pojedinačni primerci. Očekuje se povećanje brojnosti. U polju ne treba raditi ništa.

Agrotis ipsilon - ipsilon sovica: Zabeleženi pojedinačni primerci. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Mamestra brassicae - kupusna sovica: 10. jula počeo let druge generacije. Hvatani su pojedinačni primerci. Očekuje se povećanje brojnosti. U polju ne treba raditi ništa.

Lacanobia oleracea - povrtna sovica: Zabeleženi pojedinačni primerci. Očekuje se povećanje brojnosti. U polju ne treba raditi ništa.

Autographa gamma - gama sovica: Brojnost je bila malo viša. Očekuje se povećanje brojnosti. U polju ne treba raditi ništa.

Loxostege sticticalis – metlica: Nije bilo uhvaćenih leptira. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Spodoptera exigua - sovica šećerne repe: Nije bilo uhvaćenih leptira. Očekuje se ulov leptira. U polju ne treba raditi ništa.

Helicoverpa armigera - pamukova sovica: Hvataju se pojedinačni primerci. Ulov je svakodnevan. Očekuje se dalje povećanje brojnosti. U polju za sada ne treba raditi ništa.

Hyphantria cunea – dudovac: Nije bilo uhvaćenih leptira. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa. 

Ostrinia nubilalis - kukuruzni plamenac: Hvataju se pojedinačni leptiri. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.