Upozorenje za period od 19. do 28. avgusta 2019. godine

U tekstu u nastavku pročitajte o stanju leptira na klopci od 11. do 19. avgusta i upozorenju za period od 19. do 28. avgusta 2019. godine

Agrotis segetum - ozima sovica: Hvataju se pojedinačni primerci. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Agrotis exclamationis - usklična sovica: Hvataju se pojedinačni primerci. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Agrotis ipsilon - ipsilon sovica: Hvatani su pojedinačni primerci. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Mamestra brassicae - kupusna sovica: Hvataju se pojedinačni primerci. Očekuje se mala brojnost leptira i gusenica. U polju ne treba raditi ništa.

Lacanobia oleracea - povrtna sovica:  Hvatani su pojedinačni primerci. Očekuje se mala brojnost leptira i gusenica. U polju ne treba raditi ništa.

Autographa gamma - gama sovica: Hvatani su pojedinačni primerci. Očekuje se mala brojnost leptira i gusenica. U polju ne treba raditi ništa.

Loxostege sticticalis – metlica: Nije bilo uhvaćenih leptira. Ne očekuje se ulov. U polju ne treba raditi ništa.

Spodoptera exigua - sovica šećerne repe: Nije bilo uhvaćenih leptira. Očekuje se ulov leptira sa pojedinačnim primercima. U polju ne treba raditi ništa.

Helicoverpa armigera - pamukova sovica: Brojnost je značajnije porasla poslednja 2-3 dana. Preporuka je da se nastave redovni pregledi useva paprike, paradajza, boranije, kukuruza šećerca i po potrebi ponavlja zaštita na svakih 5 do 7 dana preparatima Coragen 0,2 l/ha ili Affirm 2,5 kg/ha ili Avaunt 0,25 l/ha ili Ampligo 0,25 l/ha ili Decis 0,5 l/ha ili Karate zeon 0,2 l/ha.

Hyphantria cunea – dudovac: Hvatani su pojedinačni primerci. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Ostrinia nubilalis - kukuruzni plamenac: Brojnost je niska. Očekuje se povećanje brojnosti. U polju ne treba raditi ništa.