Upozorenje za period od 26. avgusta do 04. septembra 2019. godine

Upozorenje za pojavu štetočina u polju

U tekstu u nastavku pročitajte o stanju leptira na klopci od 19. do 26. avgusta i upozorenju za period od 27. avgusta do 04. septembra 2019. godine

Agrotis segetum - ozima sovica: Hvataju se pojedinačni primerci. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Agrotis exclamationis - usklična sovica: Hvataju se pojedinačni primerci. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Agrotis ipsilon - ipsilon sovica: Hvatani su pojedinačni primerci. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Mamestra brassicae - kupusna sovica: Hvataju se pojedinačni primerci. Očekuje se mala brojnost leptira i gusenica. U polju ne treba raditi ništa.

Lacanobia oleracea - povrtna sovica:  Hvatani su pojedinačni primerci. Očekuje se mala brojnost leptira i gusenica. U polju ne treba raditi ništa.

Autographa gamma - gama sovica: Hvatani su pojedinačni primerci. Očekuje se mala brojnost leptira i gusenica. U polju ne treba raditi ništa.

Loxostege sticticalis – metlica: Nije bilo uhvaćenih leptira. Ne očekuje se ulov. U polju ne treba raditi ništa.

Spodoptera exigua - sovica šećerne repe: Nije bilo uhvaćenih leptira. Očekuje se ulov leptira sa pojedinačnim primercima. U polju ne treba raditi ništa.

Helicoverpa armigera - pamukova sovica: Brojnost je poslednja 2-3 dana visoka. Brojnost je tako visoka da su ugrožene mnoge biljne vrste. Preporuka je da se  u periodu od 27-30. avgusta obavezno uradi zaštita useva paprike, paradajza, boranije, kukuruza šećerca, postrne soje  preparatima Coragen 0,2 l/ha ili Affirm 2,5 kg/ha ili Avaunt 0,25 l/ha ili Ampligo 0,25 l/ha ili Decis 0,5 l/ha ili Karate zeon 0,2 l/ha.

Hyphantria cunea – dudovac: Hvatani su pojedinačni primerci. Očekuje se ulov pojedinačnih primeraka. U polju ne treba raditi ništa.

Ostrinia nubilalis - kukuruzni plamenac: Brojnost je malo porasla. Očekuje se značajnije povećanje brojnosti. U polju ne treba raditi ništa.